4 Νοε 2009

Υφασμάτινες πάνες και μικροπροβλήματα - Επίμονοι λεκέδες!

Συνεχίζοντας μια σειρά αναρτήσεων για τις υφασμάτινες πάνες και τα μικροπροβλήματα που μπορούν να προκύψουν κατά τη χρήση τους, θα αναφερθούμε στους επίμονους λεκέδες και στην αντιμετώπισή τους.

Αφού αλλάξουμε μια λερωμένη πάνα στο μωρό μας, φροντίζουμε να απορρίψουμε όσο γίνεται περισσότερα από τα στερεά στην αποχέτευση πριν αποθηκεύσουμε προσωρινά την πλενόμενη πάνα. Η μέθοδος φύλαξης με νερό και σόδα εξασθενεί περισσότερο τους λεκέδες σε σχέση με τη φύλαξη σε στεγνό κουβά για πάνες. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τοπικά στο λεκέ, λίγο σαπούνι χολής το οποίο θα δείτε ότι είναι αποτελεσματικότερο για τους λεκέδες από κακάκια ακόμα και από κάποια συμβατικά τοπικά καθαριστικά! Σε καμία περίπτωση δεν θα προτείναμε την χρήση χλωριούχων καθαριστικών για τους παρακάτω λόγους:
  • είναι επικίνδυνα για το περιβάλλον
  • φθείρουν τις πάνες και τα αδιάβροχα καλύμματα
  • τα υπολείμματά τους στο ύφασμα μπορούν να ερεθίσουν το μωράκι σας
Αν παρόλα αυτά αποφασίσετε να τα χρησιμοποιήσετε, ξεβγάλτε τις πάνες αρκετές φορές για να αποφύγετε τυχόν ερεθισμούς. Για να ενισχύσετε την καθαριστική ικανότητα του απορρυπαντικού σας, μπορείτε να προσθέσετε στην πλύση λίγο οικολογικό λευκαντικό με οξυγόνο ή μερικούς κόπανους (wash balls) από καουτσούκ που βοηθούν μηχανικά στην απομάκρυνση των λεκέδων.

Οι γιαγιάδες μας άπλωναν τις πάνες των μωρών στον ήλιο για να φύγουν οι λεκέδες. Η μέθοδος αυτή έχει θεαματικά αποτελέσματα, ιδιαίτερα στους λεκέδες από κακάκια στα νεογέννητα. Απλώστε την πάνα απευθείας σε δυνατό ήλιο για τουλάχιστον 30 λεπτά και θα δείτε το λεκέ να μειώνεται στο ελάχιστο. Τέλος, αν κάποιος λεκές επιμένει παρά την προτεινόμενη προεργασία και παρόλα αυτά οι πάνες σας βγαίνουν από το πλυντήριο μυρίζοντας φρεσκάδα, μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε άφοβα

Εμείς στην ecofamily, παρέχουμε όλα τα απαραίτητα για πραγματικά οικολογικές αλλαγές πάνας - υφασμάτινες πάνες, οικολογικά καθαριστικά και αξεσουάρ - αλλά και "τεχνική υποστήριξη" για κάθε απορία και πρόβλημα που ενδέχεται να προκύψει. Τα προϊόντα μας θα τα βρείτε πάντα διαθέσιμα στην ιστοσελίδα www.ecofamily.gr και περιμένουμε τα μηνύματά σας τηλεφωνικά στο 210 4170670 ή με email στο info@ecofamily.gr.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου