5 Δεκ 2008

Πολλές χρήσεις για πιάτα μιας χρήσης!

Πρόσφατα μυήθηκα (άργησα, το ξέρω..) στον κόσμο των χειροτεχνιών με χάρτινα πιάτα κι από ο,τι κατάλαβα είναι πολύ δημοφιλείς (έως κοινότυπες πλέον). Ε, λοιπόν, δοκίμασα κι εγώ και περάσαμε ένα υπέροχο απόγευμα "Χριστουγεννιάτικων χειροτεχνιών" με τα παιδιά μου! Με ένα πολύ πρόχειρο ψάξιμο στον ιστό, προκειμένου να υλοποιήσουμε τελικά κάτι (στα παιδιά των ηλικιών που διαθέτω, κάτω των 5 δηλαδή, το επίμονο σερφάρισμα της μαμάς προκαλεί έντονα συμπτώματα) βρήκαμε αρκετές ιδέες...
Και φυσικά... αφού το κάνεις, γιατί να μην το κάνεις σωστά? Τα πιάτα από ζαχαροκάλαμο αποδείχτηκαν πολύ σταθερά και απορροφούν πολύ καλά κόλλα και μπογιές! Και μείωσαν και το οικολογικό μας αποτύπωμα (αν και άλλα, πιο χρωματιστά αποτυπώματα, ίσως παραμείνουν...) Ένας τάρανδος - θήκη για κάρτες, αγγελάκια και χιονάνθρωποι ήταν τα ταπεινά μας έργα, και με σεμνότητα σας παραθέτω φωτογραφικό υλικό:

ο τάρανδος - θήκη για κάρτες (η ιδέα και οι οδηγίες εδώ)

το αγγελάκι - δεν είναι το μόνο.. (η ιδέα και οι οδηγίες εδώ)


κι ένας χιονάνθρωπος (επίσης εδώ)


(τα φωτάκια συγκεντρώθηκαν για τις ανάγκες της φωτογράφησης)

*Θα ήθελα πολύ να φιάξουμε κάτι λιγότερο ξενίζον, ας πούμε ένα Χριστουγεννιάτικο καραβάκι - θήκη για κάρτες, αλλά αδυνατώ να δεσμευτώ, απλά επιφυλάσσομαι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου