3 Μαρ 2010

μια κατασκευή για τα ζεστά μεσημέρια των "έγκλειστων" του Σαββατοκύριακου!












Απλούστατο! Και αυτό το βρήκα στο για άλλη μια φορά υπέροχο Φιάξ'το! Μην το πετάς, Δημιούργησε! Για όσους λοιπόν ψάχνουν για ιδέες... δημιουργικής απασχόλησης μέσα στο σπίτι (ναι, δεν είναι ο,τι καλύτερο, αλλά πολλοί μένουμε τελικά μέσα θερμομετρώντας, γκρινιάζοντας ή απλά.. εξαντλημένοι) δείτε πόσο απλά μπορούμε να μετατρέψουμε τα κιλά έντυπης ενημέρωσης του ΣΚ σε χρήσιμα μπολάκια:
Προετοιμασία: κόβουμε λωρίδες ή κομμάτια χαρτί από εφημερίδες/περιοδικά (μπορούμε να διαλέγουμε εικόνες με κοινό χρώμα ή θέμα για πιο προσεγμένο αποτέλεσμα)
Ετοιμάζουμε αλευρόκολλα (1 ποτήρι νερό & 1 ποτήρι αλεύρι σε ένα κατσαρολάκι, ανακατεύουμε για να ενωθούν καλά, προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό ακόμη και ανακατεύοντας συνεχώς περιμένουμε να κοχλάσει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει-έτοιμη!)

Εκτέλεση: Αλείφουμε μια εύκαμπτη γαβάθα - μπολ με βαζελίνη και στρώνουμε μια στρώση λωρίδες χαρτιού που έχουμε προηγουμένως κόψει από περιοδικά/εφημερίδες. Με ένα πινέλο περνάμε μια στρώση σπιτικής αλευρόκολλας και προσθέτουμε μια ακόμη στρώση χαρτιού. Επαναλαμβάνουμε για τουλάχιστον 2 φορές - περιμένουμε να στεγνώσει εντελώς πριν βγάλουμε το χαρτομπολάκι μας από τη γαβάθα (εμείς βιαστήκαμε και μας βγήκε λίγο.. "σγουρό", αν το αφήσεις αρκετά, σκληραίνει πολύ καλά και γίνεται και πολύ ανθεκτικό)

(Στο βιβλίο θα βρείτε επιπλέον οδηγίες για ακόμη πιο "προχωρημένες" κατασκευές)
Καλό μας Σαββατοκύριακο!

4 σχόλια:

  1. Τι υπέροχες κατασκευές Λυδία μου!!!
    Μου φαίνεται θα το τιμήσω και εγώ το βιβλίο.

    Έχω και ένα δωράκι για σένα και το υπέροχο blog σου!

    http://mammael.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωωωω...Ευχαριστώ Mamma el, είσαι πολύ καλή!! Είμαι τόσο άπειρη με τα των blog, αλλά θα προσπαθήσω να το "αξιοποιήσω" (και να το μετακυλίσω!..) φιλιά και καλή συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα διάβασα σχεδόν όλα!!! Υπέροχες ιδέες... Ανυπομονώ να μεγαλώσει ο μπεμπάκος μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ, πολυ χαιρομαι που σου αρεσουν! Μην περιμενεις να μεγαλωσει, ξεκινα απο τωρα μονη σου, θα σε βλεπει και θα σε χαιρεται, πιστεψε με! Ακομη κι οταν δεν μπορουν ακομη να συμμετεχουν, μπορεις να δινεις στα παιδια κατι ασφαλες απο τις χειροτεχνιες σου στα χερακια τους ή ακομη και απλα να τα φορας σε μαρσιπο την ωρα που "παιζεις" η ιδια και μπαινουν ετσι στο νοημα απο μικρα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή