19 Ιαν 2011

Παίξτε φιάχνοντας απλά ένα οικογενειακό ημερολόγιο!


Η ιδέα ήταν να γίνει κάτι με απλά υλικά που ήδη υπάρχουν στο σπίτι και να υλοποιείται εύκολα, σε ένα απόγευμα.
  • Η βάση είναι από κούτα. Θα μπορούσε π.χ. να είναι το οπισθόφυλλο από παιδικό μπλοκ ζωγραφικής. Γενικά αποφέυγω τα μετρήματα γιατί καθυστερούν πολύ τη διαδικασία χωρίς ιδιαίτερη διαφορά στο αποτέλεσμα. Το φιάχνεις λοιπόν τόσο όσο σου αρέσει!
  • Το κόκκινο χαρτί που βάλαμε εμείς μπορείς να το αντικαταστήσεις με οτιδήποτε, ακόμη και με ένα όμορφο κομμάτι ύφασμα ή κολλάζ από αποκόμματα περιοδικών. Οι γωνιές από το ίδιο χαρτί νομίζω του πάνε!
  • Η φράση καλή χρονιά και το 2011 γράφτηκε με γράμματα που έψαχναν τα ίδια τα παιδιά σε περιοδικά (ξεχάσαμε να βάλουμε θαυμαστικό, αλλά τώρα που το σκέφτομαι, ίσως είναι πιο "ευέλικτο" έτσι ;-))
  • Το ημερολογιάκι το βρήκα σε βιβλιοπωλείο (0,60ευρώ). Το tip είναι: αν τα παιδιά διαβάζουν, προσοχή στο περιεχόμενο... Στο πίσω μέρος κάθε σελίδας, συνήθως είναι γραμμένα διάφορα γνωμικά με ειδική θεματολογία. Αυτό που διάλεξα λέει πως έχει "στίχους της αγάπης", εγώ θα έλεγα "της καυσούρας", "της βαριάς ερωτικής απογοήτευσης" κι ενίοτε της αγάπης.
  • Και το κλού είναι οι φωτογραφίες από στιγμές της χρονιάς που πέρασε. Τις εκτυπώσαμε στο σπίτι και μόνη επέμβαση είναι το πείραγμα της φωτεινότητας και της αντίθεσης. Αλλά νομίζω και χωρίς αυτό βγαίνει καλό, αν επιλέξεις αρκετές και διαφορετικές κι αφήσεις λευκό περίγραμμα. Αν έχεις ψηφιακή μηχανή και οι περισσότερες φωτογραφίες μένουν απλά αποθηκευμένες, είναι μια καλή ευκαιρία να μείνει κάτι σταθερό στην... "οθόνη της καθημερινότητας"! Βλέποντας στιγμές με τα παιδιά, δεν μπόρεσα να μην συνειδητοποιώ με ευγνωμοσύνη το ανεκτίμητο του να είμαστε όλοι μαζί. Ο,τι κι αν φέρει λοιπόν το -κατ' ελάχιστον- δυσοίωνο '11, θα μπορούμε να το ξεπεράσουμε!
Μπορεί επίσης να γίνει εξαιρετικό χειροποίητο δωράκι για γιαγιάδες-παππούδες ή γενικώς αγαπημένα πρόσωπα. Και στην περίπτωση αυτή, ψάχνουμε και για φωτογραφίες που είμαστε όλοι μαζί!
Σας αρέσει όσο εμένα;


4 σχόλια:

  1. Μας αρέσει και θέλουμε και εμείς! Και μην ξεχάσεις την ετικέτα "πράσινες χειροτεχνίες" έτσι;

    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μας αρέσει! Είστε υπέροχοι! (Και να το βάλετε το θαυμαστικό, έστω με το χέρι! Ας μην αφήνουμε χώρο για απαισιόδοξα ερωτηματικά!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πανέμορφο! Γεια στα χέρια σας! Επίσης, πολύ μου άρεσε η υπερ-απλούστευση στις οδηγίες! Συνεχίστε με τις μοναδικές σας δημιουργίες και πολλά χαμόγελα!
    Mama4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ σ' ευχαριστώ popelix! Μας βγήκε κάπως κόκκινο, θα πρέπει να φιάξουμε νέα ετικέτα ;-) (Με τιμά η αναδημοσίευση!)
    Στέλλα, είσαι τόσο καλή, ευχαριστώ! Πιστεύω κι εγώ πως ο,τι κι αν γίνεται μπορείς να είσαι βαθιά χαρούμενος με ο,τι έχεις! Απλά, όσο κι αν λέω ότι μικρή έπεσα στη χύτρα της αισιοδοξίας.. διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για εφέτος!
    Mama4 ευχαριστώ πολλλύ που το έπιασες! Αρχικά σκεφτόμουν να ξεκινήσω: θα χρειαστείτε 1 ψαλίδι, 1 κόλλα, 2 χέρια, ένα τραπέζι, μερικά παιδάκια, τουλάχιστον έναν εγκέφαλο...
    keep σχολιάζειν! (Μ΄ανεβάζεις!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή