15 Οκτ 2010

Οι έλληνες ξέρουμε να περνάμε καλά...

....κι εγώ ξέρω πως από τις ευκολότερες πράξεις είναι η άσκηση κριτικής: για τους Ελληνάρες (ο κρίνων είναι πάντα από κάπου αλλού), για την Ελληνική νοοτροπία κλπ κλπ... αλλά ο πειρασμός είναι μεγάλος και ο σκοπός καλός!

Η εικόνα τραβήχτηκε σε καλοκαιρινή βόλτα μας στη Βόρειο Εύβοια και νομίζω μιλά από μόνη της: η παρέα απολαμβάνει το πικ-νικ της με τη συντροφιά του αυτοκινήτου (όσο πιο κοντά παρκάρεις, τόσο το καλύτερο), για ό,τι περισσέψει από το φαγοπότι υπάρχει ειδική σακούλα κάτω από το δένδρο, κάποιες ειδικές σακούλες που ήταν άταχτες παρασύρθηκαν από το νερό και τελικά γραπώθηκαν από τις ρίζες των πλατάνων της όχθης και φυσικά, η εικόνα ολοκληρώνεται με την απαραίτητη χρησιμοποιημένη πάνα. Γιατί αν είσαι Ελληνίδα μάνα, έχεις περάσει τόσο πολλά για να στήσεις αυτή την οικογένεια που δεν χρωστάς να δώσεις λογαριασμό σε κανέναν για τις επιλογές σου (δε φτάνει που μόνο εσύ αλλάζεις το μωρό, δεν θα την ακούσεις και για το πώς!) Βέβαια άλλος την πετά στο ρέμα κι αυτό παραπάει, αλλά κι εγώ που θα την πετάξω στον σκουπιδοτενεκέ του σπιτιού μου, πάλι στο δρόμο για το ρέμα τη βάζω... (Να γιατί σας κάνω λινκ στις υφασμάτινες επαναχρησιμοποιούμενες πάνες!) Εμείς κοιτάξαμε να εστιάσουμε αλλού (δες το βατραχάκι! τι να τρώει άραγε;) για να μη μας πάρει από κάτω και κάναμε ένα σύντομο μάθημα σεβασμού της φύσης στα παιδιά.. Τελικά βγήκε κάτι καλό έστω κι έτσι!



3 σχόλια:

  1. Η πρώτη φωτογραφία δεν φαίνεται καλά, μήπως να είχαμε μια μεγέθυνση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αααχ, έχεις δίκιο popelix... είναι από αυτά που κάνω στον ελεύθερο (εδώ γελάμε...) χρόνο μου.. Δεν έχω το αρχείο στο γραφείο, θα επιληφθώ από το σπίτι.. Ευχαριστώ για την προσπάθεια να το διαβάσεις (περιληπτικά, πίσω από την πεταμένη πάνα είναι μια παρέα που κάνει πικ-νικ δίπλα στο αυτοκίνητο, δίπλα στο ποτάμι-σκουπιδότοπο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. poppelix, αργησα λίγο αλλά την ξανα-ανέβασα.. μόνο που ελλείψει πείρας, την ξαναδημοσίευσα κι όλας :-(

    ΑπάντησηΔιαγραφή