5 Δεκ 2013

προσοχή, η κατασκευή που ακολουθεί δεν είναι χριστουγεννιάτικη!

 Όχι, δεν είναι χριστουγεννιάτικο χωριό! Μετά από την τελευταία μου απόπειρα να χριστουγεννιάσω μοδάτα και φυσιολογικά, κρατάω χαρακτήρα και ακολουθώ το προσωπικό μου γούστο και στις γιορτές. Ναι, δεν είμαι πολύ χριστουγεννιάτικος τύπος, είμαι δηλαδή λίγο έτσι, αλλά δυστυχώς (το εννοώ) τα χριστούγεννα δεν μου πολυβγαίνουν... ας πούμε ότι προτιμώ το Πάσχα, την Ανάσταση (απλά αν γίνεται χωρίς να δω από πολύ κοντά, αν γίνεται ξαναλέω, το νεκρό αρνί).  Το προσπαθώ πάντως το εορταστικό, κι αυτό γιατί είμαι τέτοιος υπέροχος άνθρωπος, κάνω τα πάντα για τα παιδιά μου...
Τέλος πάντων, για έναν απλούστερο πρόλογο που ίσως δεν θα σκιάξει τις χαριτωμένες μας αναγνώστριες, θα το πω απλά: Καινούρια κατασκευούλα! Εμπνευσμένη μεν από τον όρο χριστουγεννιάτικα σπιτάκια, χριστουγεννιάτικο χωριό, αλλά σε διασκευή δική μας. Ανακύκλωση λοιπόν, από χρησιμοποιημένες συσκευασίες χάρτινες ή tetrapack, κι έχουμε ένα ολόκληρο χωριό. Εγώ πολύ το χάρηκα, κι έκαναν και τα παιδιά τα δικά τους. Κατασκευή για όλες τις ηλικίες θα έλεγα, σε μικρότερα παιδάκια απλά κόβουμε εμείς τα ανοίγματα και τα αφήνουμε να κολλήσουν και να καλύψουν με χρωματιστά χαρτιά το κουτάκι τους.Το σημαντικό είναι ότι βλέπουν ένα κουτί που πριν είχε το γάλα τους, τη σάλτσα για το φαγητό ή ό,τι άλλο, να μεταμορφώνεται από τα χεράκια τους, σε παιχνίδι!
Δεν είναι ωραίο;; Το σπιτάκι με την καμινάδα το κάναμε με χαρτί συσκευασίας ανακυκλωμένο/craft και ατλακόλ. Η τεχνική με ατλακόλ έχει σαφώς καλύτερο αποτέλεσμα, πιο σκληρό τοίχωμα και πιο σοφιστικέ φινίρισμα (μα τι Ελληνικά...) αλλά αν είναι να το προσπαθήσετε με μικρότερα παιδάκια προτείνω θερμά την χαρτοταινία για καθαρότερες δουλειές αλλά και γιατί δεν έχει χρόνο στεγνώματος όπως η κόλλα. 
Αν πάλι θέλετε να δοκιμάσετε, απλά απλώνετε με πινέλο μια στρώση ατλακόλ πάνω στο κουτί, ακουμπάτε το κομμάτι του κραφτ χαρτιού και από πάνω πάλι με το πινέλο μια δεύτερη στρώση ατλακόλ. Βεβαίως και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλευρόκολλα, όπως είχα δείξει παλιότερα, με παρόμοιο αποτέλεσμα. Συνεχίζετε μέχρι να καλυφθεί η συσκευασία και περιμένετε να στεγνώσει για τα επόμενα βήματα. 
Από πίσω διακρίνεται και το όμορφο δεντράκι (ούτε αυτό χριστουγεννιάτικο ;-)), που ήταν μια ακόμη κατασκευούλα μας που δεν πρόλαβα να ανεβάσω. Θα προσπαθήσω να το κάνω όμως, γιατί είναι κι αυτή τόσο απλή, όσο δεν φαντάζεστε και υλοποιείται και από παιδάκια.Το ένα από τα δύο δέντρα το έκανε η Ευανθία και νομίζω φαίνεται τι ωραία που κατάλαβε το σκεπτικό της ζωγραφικής των καρπών και των φύλλων. Προσεχώς οδηγίες και σ' εσάς λοιπόν..

Εμάς πολύ μας άρεσε, το αυτό θα επιθυμούσαμε και δι εσάς. 
Τους ασπασμούς μου.


Όχι, πείτε, (που το ξέρω ότι δεν θα πείτε, μόνο η μονάκριβη - επίτιμη σχολιάστριά μου mama4 ίσως με ανεβάσει λίγο..) δεν είναι ομορφούλι φωτισμένο; Ε, άντε, άμα θες εσύ, μπορείς και να του βάλεις χριστουγεννιάτικα φωτάκια, να γίνει και πιο γιορτινό!

4 σχόλια:

  1. όποιος ζει στην ανεργία, γράφει σχόλια με μανία ;-) Λοιπόν, ωραιότατο το χωριουδάκι σας και όντως φωτισμένα αναδεικνύονται περισσότερο τα σπιτάκια. Και έχω να προσθέσω ότι εκτός από χριστουγενιάτικα φωτάκια ολίγον γιορτινό κλίμα μπορεί να προσθέσει και...χιόνι στις σκεπές! Ενθουσιάστηκα ομολογουμένως γιατί την φοβερή ιδέα "κολλάς χαρτοταινία και χρωματίζεις" δεν την είχα υπόψη και είναι ΤΕ-ΛΕΙ-Α για λιλιπούτειους δημιουργούς! Συνεχίστε έτσι και καλύτερα γιατί στις γιορτές θα έχετε -αν μη τι άλλο- πολύ περισσότερες διαθέσιμες ώρες (και) για να μας εντυπωσιάσετε!
    Τα φιλιά μου -ιδίως στους 3!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. όχι τιμημένη μου... μη μου το χαλάς κι εσύ, τελευταία μου ελπίδα!! Με σχολιάζεις από ανία; Εγώ πάντως θα συνεχίσω να γράφω για εσένα, μοναδική μου, πιστή μου σχολιάστρια. Ζω και γράφω για να σε εντυπωσιάζω. Σε ευχαριστώ που υπάρχεις στο ιστολόγιό μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πανέμορφο το αποτέλεσμα!
    Συγχαρητήρια Λυδία!
    Να έχετε μια όμορφη Παραμονή Πρωτοχρονιάς (ώστε να μπει καλά ο Νέος Χρόνος) και μια ακόμη πιο γοητευτική Χρονιά, με υγεία, αγάπη και συγκινήσεις <3
    Φιλιά πολλά ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωωω, να 'σαι καλά Μarron!.. σ΄ευχαριστώ, να 'σαι καλά!! φιλιά κι από εμένα (σήμερα μπήκα να καθαρίσω τις αράχνες και σε βρήκα... δεν είναι να απορείς γιατί δεν μου γράφει κανείς - τόση κλάψα και η απάντηση μετά από 2 μήνες... ντροπή μου! τι μπλόγκερ είμαι εγώ;;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή