18 Απρ 2012

Πασχαλινά αυγά.. ξυστά! Μια ωραία ιδέα ακόμη και για μετά το Πάσχα!

Αυτό το Πάσχα κόλλησα... ότι κι αν έκανα, σκεφτόμουν συνέχεια πότε θα μείνω ξανά μόνη με το αυγουλάκι μου. Ναι! Κόλλησα, κόλλησα... Τόσα χρόνια στα πέριξ των καλλιτεχνικών μου αναζητήσεων είχε πάρει το μάτι μου κάτι γεωμετρικά διακοσμημένα με αρρωστημένη υπομονή αξιοθαύμαστα αυγά που μακράν απέχουν από την κατάστασή μου. Αλλά αυτό είναι απλό, γίνεται και από θνητό χέρι. Και ως τώρα δεν το είχα δει;
Το μόνο που χρειάζεσαι είναι βαμμένα αυγά και ένα ξυραφάκι! Ακόμη και αυτό της ξύστρας, ξεβίδωσε ένα κι ετοιμάσου!
(Αν έχεις και ιδεοψυχαναγκαστική προσωπικότητα, βοηθάει στο αποτέλεσμα, χωρίς όμως να είναι απαραίτητο)

Σ' αυτές τις φωτογραφίες δεν θα δείτε παιδάκια παρά μόνον ζωγραφιστά. Αυτό το Πάσχα είναι της μαμάς - κι η μαμά κρατάει ξυράφι!
Αυτό που με ενθουσίασε είναι ότι έχεις άμεσο αποτέλεσμα χαρακτικής. Από την οποία βέβαια μεγάλη ιδέα δεν έχω, αλλά τι μ' αυτό; Έπαιξα ευχαρίστως. Κι επίσης πλάκα έχει ότι στην ουσία παράγεις αρνητικό. Μπορείς να κρατήσεις τα ξυσμένα αυγά για ντεκορασιόν σε επόμενα Πάσχατα - η κοπέλλα που με μύησε είχε ένα που έκανε οκτώ χρόνια πριν και διατηρείται άψογο, απλά είναι εξαιρετικά ελαφρύ, σαν άδειο (πώς θα μυρίζει αν σπάσει μέσα στους πρώτους μήνες... δεν ξέρω!). Αλλά αν είσαι και φρονίμων παιδί, θα συμφωνήσεις μαζί μου (που δεν είμαι) και θα πιάσεις αμέσως το ξυράφι. Επίσης θα δώσεις την ευκαιρία σε κάποιους να χαρούν με το αστείο που θα εφεύρουν όταν σε δουν να κάθεσαι και να ξύνεις.
Να κι ένα βιντεώδες πανοραμικό αυγό:


Αν σας έχουν ξεμέινει κόκκινα αυγά ακόμη λοιπόν, μη βιαστςίτε να τα τσουγκρίσετε με μιας την Ανάσταση... Άντε, καλά, αν τα τσουγκρίσατε δείτε και μια όμορφη ιδέα για αυγοσαλάτα.
Χριστός Ανέστη!

4 σχόλια:

  1. Μα εσύ έχεις ταλέντο! (το ό,τι είσαι καλλιτέχνης το είχαμε ξαναδεί, αλλά εδώ είναι προφανές πως είσαι πολύ καλή!) Και του χρόνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να ΄σαι καλά Στέλλα μου, και του χρόνου, πράγματι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το δοκίμασα και εγώ, λίγο αργά βέβαια, αλλά όντως φοβερό αποτέλεσμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είδες "μακρύ -αλλά ωραίο- όνομα";;; Κι εγώ γι' αυτό κόλλησα.. Πολύ μ' αρέσει που το δοκίμασε κάποιος! Κι αν θες και να το μοιραστείς, εδώ είμαστε! ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή