4 Μαρ 2014

Κυρά Σαρακοστή... επαναχρησιμοποιούμενη!

Η φετινή Καθαρά Δευτέρα, ήταν ιδανική για να μουλιάσεις χαρταετό!

Και ιδανική για να μουχλιάσεις και να κάνεις χειροτεχνιούλες με τα παιδιά στο σπίτι. Διαλέξαμε το δεύτερο..
Εδώ βλέπεις την καινούρια, μοναδική, επαναστατική κυρα-Σαρακοστή πολλών χρήσεων. Μια ιδιαίτερη, εμπνευσμένη πατέντα, χάρη στην οποία δεν χρειάζεται πια να διαμελίζεις την άτυχη κυρά, αρκεί απλά να της δένεις κορδελλάκια στους αστραγάλους που ως να έρθει η ώρα τους βρίσκονται τακτικά αποθηκευμένα στην ειδική, για τον σκοπό αυτό δημιουργημένη τσέπη! Χάου κλάσσι.. Λοιπόν κοροϊδέψτε ελεύθερα, αλλά εμένα μου άρεσε η ιδέα μου!
Δυστυχώς την έκανα με συνθετικό πηλό μοντελισμού που φυσιολογικά σιχαίνομαι, αλλά οι συνθήκες με κάνουν να πίνω συχνά το κρασί μου νερωμένο.. Τουλάχιστον βρήκα αυτό τον πηλό που αν και μυρίζει ίου και δεν μοιάζει καθόλου με τον φυσικό πηλό, στεγνώνει πολύ αργά (περισσότερος χρόνος για να δουλέψεις) και δεν γλιτσιάζει. Μόνο του αρνητικό, μπορεί να σκεβρώσει στεγνώνοντας. Είναι συνθετικός και δεν το κρύβει.
Σ'αρέθ;

11 σχόλια:

  1. Απλά Κ-Α-Τ-Α-Π-Λ-Η-Κ-Τ-Ι-Κ-Η! Αυτό το βολανάκι με τρέλανε. Ο Μανόλης είχε φέρει μια χάρτινη Κυρά από το νηπιαγωγείο που αντί να της κόβεις το ποδάρι, το δίπλωνες πίσω, επαναρησιμοποιούμενη και αυτή! Πατρονάκι δεν έχει;;; Έχουμε και δραστηριότητα την Κυριακή και το δικό μου πατρόν είναι πολύ απλοϊκό... http://www.popelix.gr/2011/03/blog-post-12.html Καλή και Ευλογημένη Σαρακοστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ!!! Πολύ ωραία και η δική σου, αλλά τα κολπάκια σου με τα ανεβάσματα και τα κατεβάσματα δεν τα έχω και πολύ καλά.. Ίσως κάνω μια προσπάθεια να φιάξω και να σκανάρω πατρονάκι (αφού το ζητάει το κοινό) - αν και είναι πολύ απλό, βγαίνει ευκολότατα με ελεύθερο χέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ καλή! Και του χρόνου...να δένετε! Κάναμε κι εμείς από μια κλασική , η οποία μου αρέσει γιατί γενικότερα δεν "ζυμώνουμε" συχνά κατασκευές. Το απίστευτο είναι ότι το ένα μας εφηβάκι ξέδωσε το άγχος για επικείμενη "πονετική" ιατρική επίσκεψη ζυμώνοντας διάφορα για κάμποση ώρα με τα απομεινάρια;-) Πάντως για να επανέλθω, η καλλιτεχνική προσοχή στη λεπτομέρεια μ'αφήνει άφωνη για μια ακόμη φορά! Καλή Σαρακοστή !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι έξυπνο! Πώς δεν το είχαμε σκεφτεί;
    Καλή Σαρακοστή, πολλά φιλιά ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Mama4 η λεγόμενη ζυμωνοθεραπεία.. Γιατί νομίζεις ότι έχω εμμονή με τις χειροτεχνίες με τα παιδιά... η δική μου πείρα λέει ότι σε γλιτώνουν από πολλά στις εφηβείες. Όποτε πονάτε πολύ, πάρτε μας να έρθουμε κι εμείς να ζυμώσουμε παρέα! ευχαριστώ και για την επίσκεψη, πέρναγαν οι μέρες κι είχα αρχίσει ν' ανησυχώ ;-)
    Marron ευχαριστούμε!! Ε, κάνουμε κι από κάνα έξυπνο που και που... Καλή Σαρακοστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλώς σε βρήκα. Εγώ πάλι, πέρα από την χειροτεχνία με την κυρά Σαρακοστή, η οποία ήταν χρήσιμη (τουλάχιστον για εμάς, γιατί κάθε χρόνο η κόρη μου την ζωγραφίζει και πάντα, μα πάντα κάποιος...της την σκίζει :)), διέκρινα ένα πολύ ευχάριστο τρόπο γραφής τον οποίο απόλαυσα. Καλώς σε βρήκα λοιπόν ξανά και θα τα ξαναπούμε σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλώς ήρθες Σίνα! Σ'ευχαριστώ πολύ, χαίρομαι που σου άρεσε ο τρόπος που γράφω - και που μου το είπες κιόλας! (συχνά αυτο-λογοκρίνομαι ;-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πάρα πολύ όμορφες κατασκευές!!!! Μπράβο σας.
    Ιδέες για δημιουργική απασχοληση από παιδαγωγούς-ανιματέρ σε παιδικό πάρτυ δείτε & το site μας. www.polyparty.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ευχαριστούμε πολύ!!! Καλή συνέχεια, καλά.. πάρτυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. τελειο!! θα το δοκιμασουμε κι εμεις!!! καλως σε βρηκα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χαίρομαι που σας άρεσε Ελπίδα! ευχαριστώ για την επίσκεψη :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή